Public space improvement at Galytska sq. in Lviv

This benches at Galytska square is the first public space improvement I designed.

This project became possible after installation of pillars which protected the sidewalk from illegal parking that was here before. Then raised the question - how to use this space now? One of the local companies asked me to make a project of public space there.

Finally we decided to make two circle benches which were installed around the prefabricated concrete tubes with trees inside. This design allowed to assemble all the details outside and bring to the site already completed product which needed only to put soil inside and plant the trees.

The trees were planted in several hours and then new public space was completed.


Project development and realization - 2013.